IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще строи двете най-високи кули в Грузия

Проектите се оценяват на 300 млн. долара и ще включват две 40-етажни кули, всяка с по 100 апартамента

15:30 | 14.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Тръмп ще строи двете най-високи кули в Грузия

Миналата седмица в своята Trump Tower в Манхатън магнатът от света на имотите Доналд Тръмп подписа споразумение с грузинския президент Михаил Саакашвили за изграждането на двете най-високи кули в Грузия.

За президента на Грузия това беше шанс да покаже, че неговата страна е достатъчно голяма, за да привлече световен предприемач като Тръмп. За самия Тръмп пък това беше поредната възможност да демонстрира, че той е инвеститор от световна класа, пише New York Times.

Интересът на Тръмп за инвестиции в Грузия стана известен още в средата на миналата година.

Всъщност Тръмп няма да изгражда самите кули. В този период от кариерата си той е склонен по-скоро да лицензира използването на марката „Тръмп“ за чужди сгради, отколкото самостоятелно да строи нови имоти. Въпреки това в някои специални случаи той също строи нови небостъргачи като Trump World Tower в Ню Йорк.

Сделката има за основна цел да разшири глобалното присъствие на империята на Тръмп, чиито медно-златни букви вече блестят на сгради на четири континента, различни телевизионни предавания, голф игрище в Шотландия, марка водка, шоколади, книги и бижута, пише изданието.

Ако се стигне до реално строителство в Грузия, то ще започне през 2013 г. и ще бъде управлявано от Гиорги Рамишвили, председател на Silk Road Group, една от най-големите частни инвестиционни компании в южнокавказкия регион.

Сделката, която партньорите оценяват на 300 млн. долара, предвижда два проекта. Trump Tower Tbilisi ще бъде вдигната в грузинската столица, а Trump Riviera ще бъде част от комплекс на Silk Road, който ще има също казино, изложбен център и пристанище в курортния град Батуми на Черно море, близо до границата с Турция.

Всяка от жилищните сгради ще включва по 100 апартамента, разположени на около 40 етажа, което е близо двойно по-високо от най-високите сгради в Грузия в момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още