IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на лукса при петзвездна почивка в български курорт

Ако сте решили да летувате на българското Черноморие, но с всички екстри, вижте колко ще ви струват те

08:00 | 08.04.11 г. 4
Цената на лукса при петзвездна почивка в български курорт

В последните години все по-малко българи предпочитат да прекарат лятната си ваканция на родното Черноморие, изкушени от примамливи оферти за Гърция, Турция или по-далечна, но достъпна екзотична дестинация.

Investor.bg провери колко биха стрували само екстрите при една петзвездна почивка в български курорт в случай, че предпочетете нашето Черноморие, но с ясната визия за луксозен отдих в изискан хотел.

Преглед на офертите на български хотели по морето от най-висок клас показва, че едноседмична почивка (7 дни) на човек в луксозен хотел пет звезди, който предлага разнообразни услуги и атракции, може да струва не по-малко от 2500 лева. В тази сума не е включен транспортът до курорта, както и храната на летуващите за седмицата.

Ако наемете апартамент за седем нощувки, цената ще е 1400 лв. (по 200 лева на нощ). Оттук започват допълнителните услуги, които никой не би отказал, когато е решил да си позволи незабравима лятна ваканция с кралски привкус.

Бихте могли да се възползвате от автомобил под наем, който за цялата седмица ще ви струва 500 лева. Лимузина под наем е на цена от 760 лева на ден, а цената на хеликоптер под наем се калкулира по 30 лева на минута.

В повечето случаи представите за релаксираща почивка включват задължително СПА процедури, масажи на плажа, допълнителни екскурзии и вечерни мероприятия. Цените на СПА терапиите са не по-малко от 100 лева на процедура, масажите – по 40 лева, плюс екскурзия до избрана от вас забележителност възлиза общо на около 200 лева на човек еднократно.

Ако харесвате екстремните водни спортове и не можете да устоите на изкушението да карате уиндсърф, водни ски, воден парашут, воден джет или да се качите на плажна яхта, ще трябва да бръкнете още по-дълбоко в портфейла си. Ориентировъчните цени на тези плажни услуги са следните: уиндсърф за 1 час – 30 лева, плажна яхта за 1 час - 30 лв., воден джет за 10 минути – 50 лв., водни ски за 5 минути - 25 лв., воден парашут – 50 лв. Ако всеки ден ползвате по една от тези услуги, спортните приключения за седмицата биха ви стрували не по-малко от 200 лева.

Ако сте решили да споделите лятната отпуска с децата си, почивката ви ще погълне още по-големи ресурси. Само нещата от първа необходимост като детска кошарка в апартамента, детска количка, столче за хранене, билети за аквапарк възлизат на около 200 лева за седмицата.

Ако към всички тези екстри прибавим стойността на транспорта и храната, общата сметка за подобна петзвездна ваканция на родното черноморие излиза доста солена. Пазар за подобни луксозни ваканции обаче съществува. Друг е въпросът какъв процент от българите го предпочитат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Nikola_Markov
преди 12 години
Значи само 20 000 лв. са нужни в България, за да може 4 членно семейство да си починат на морето за 7 дена и да почустват, че са живи!!!! Какво му плащаш?!!?!? При нашия стандарт с по 240 лв. минимална работна заплата не би трябвало да са ни проблем! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
ssaki
преди 12 години
*Само* 1118 лева на човек?!! :Dполовината население на България трябва да се запише веднага! Само да вземат авансите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
my-SHOP
преди 12 години
Евгения миличка, защо пишеш такива страшни глупости!!!! А и защо Инвестор публикува такива лъжи!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Roko12
преди 12 години
Статията е абсолютно ЛЪЖЛИВА и подвеждаща, ако човек потърси през агенция може да намери много добри оферти ПРИМЕР: Хотел Сол Несебър Палас 5 звезди възможно най-високата цена в най-скъпия период струва 188 лева на човек на вечер в апартамент ОЛ ИНКЛУЗИВ с изглед море,а ако се запишем отрано имаме 15 % намаление. Излиза че за 7 нощи ще ни струва 1118 лева на човек!!! Подобно е положението и в другите скъпи хотели. ПРИМЕР: Комплекс Виа Понтика Поморие 5 звезди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още