IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инспекцията по труда ще повишава ефективността си с проект за 6,5 млн. лв.

До 2014 г. трябва да се въведе информационна система за контрол, която да бъде достъпна за бизнеса

11:12 | 13.05.11 г.
Инспекцията по труда ще повишава ефективността си с проект за 6,5 млн. лв.

Главната инспеция по труда е започнала изпълнението на проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, като целта е до четири години да се повиши ефективността на контрола върху пазара на труда, съобщиха за Investor.bg от Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“.

Стойността на проекта достига 6,5 млн. лв., като средствата се отпускат изцяло от Европейския социален фонд. Където е приложимо, ще се използва кръстосано финансиране, за което се предвиждат над 770 хил. лв.

Проектът предвижда да се изработи система за управление на качеството, която да осигури ефективен контрол за спазването на трудовото законодателство в предприятията.

До три години трябва да бъде внедрена и информационна система, която да подобри взаимодействието с останалите институции на пазара на труда, контролните органи и социалните партньори, поясниха от инспекцията.

Предвиждат се също обучения и семинари, не само за администрацията, но и за ръководители на предприятия. Очаква се подобни курсове за спазване на трудовото законодателство да преминат 500 мениджъри и 800 служители на инспекцията по труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още