IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американци и канадци се отказват от Facebook

Новите регистрации в социалната мрежа намаляват за втори пореден месец през май

10:50 | 14.06.11 г. 1
Американци и канадци се отказват от Facebook

Facebook губи потребители в САЩ и Канада.

Според данни на Inside Facebook, цитирани от АФП, близо 6 милиона души от САЩ са деактивирали профилите си в социалната мрежа през май 2011 г. В началото на петия месец от годината потребителите в страната са били 155,2 милиона души, докато в края на месеца вече са били 149,4 милиона.

В Канада пък потребителите на Facebook са намалели с 1,52 милиона души до 16,6 милиона. По над 100 000 потребители са деактивирали акаунтите си във Великобритания, Норвегия и Русия.

Новите регистрации през май са били общо 11,8 милиона, докато през април бяха 13,9 милиона.

Въпреки изтритите профили Facebook има близо 700 милиона потребители. От компанията обаче отчитат забавянето на развитието на социалната мрежа, но смятат това явление за „необикновено“.

Статистиката сочи, че Facebook вече втори пореден месец губи потребители на големи пазари, докато в предишни месеци се отчитаха дори и по над 20 милиона нови регистрации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
cherneva
преди 12 години
ами сега ще се стабилизират и ще поддържат едно ниво докато излязат на борсата през 2012, ако разбира се някой не им подлее вода, което е съмнително в предвид еверейския характер на фейс-а ;
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още