IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленият индекс със спад от 0,5% на месечна база и ръст от 7,8% на годишна

На годишна база ръстът в добивната промишленост е 21%, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ – 13%, а в преработващата промишленост – 6%

12:07 | 07.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Промишленият индекс със спад от 0,5% на месечна база и ръст от 7,8% на годишна

През май индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, се понижава с 0,5% спрямо предходния месец, сочат предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

Производството в добивната промишленост се увеличава с 9,8%, в преработващата – с 1,9%, докато при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетено намаление от 6%.

По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при производството на изделия от каучук и пластмаси - с 13,7%, при производството на машини и оборудване, с общо и специално предназначение - с 11,7%, при производството на химични продукти - с 10,7% и при производството на основни метали - с 10,3%.

Спад е регистриран при ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 15,7%, при производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - със 7,4%, при производството на тютюневи изделия - с 6,7%.

През май 2011 календарно изгладеният индекс на промишленото производство нараства със 7,8% спрямо същия месец на 2010 година.

Изменение на индекса на промишленото производство на годишна база от 2005 насам:
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 19:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
Internet
преди 12 години
Добиваща промишленост, нискотехнтологични лекарства, дървени материали - структурана родната икономика е като на Буркина Фасо в АфрикаМъка и тъга, няма нищо, което да напомня дори втората половина на ХХ век, не става дума за ХХI
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още