IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Чикаго ще строят най-високата кула в САЩ

120-етажната кула е част от проект на стойност 3,5 млрд. долара, който ще включва офиси, жилищни сгради, хотели и търговски центрове

16:29 | 22.07.11 г.
<p>
	Чикаго. <em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Чикаго. Снимка: sxc.hu

Компанията International Property Developers обяви плановете си да построи комплекс от офиси, жилищни сгради, хотели и търговски центрове в центъра на Чикаго. Проектът на стойност 3,5 млрд. долара включва и 120-етажна кула с височина 610 метра, която ще бъде най-високата в САЩ, съобщи Bloomberg.

"Теренът е невероятен", твърди Мартин Мълрайън, мениджър на проекта за International Property. "Няма друга такава възможност в САЩ", допълва той.

Строителството на бизнес имоти в Чикаго отбеляза спад по време на рецесията. Проектът на International Property ще е най-големият в район от центъра на града, където има оскъдно ново строителство.

Комплексът на площ от 8 хектара на брега на река Чикаго в югоизточната централна част ще бъде осъществен поетапно през следващите 10 години. Първият етап ще включва трансформирането на сградата на бившата Централна поща в Чикаго в търговски и развлекателен център. International Property закупи сградата, която в миналото бе най-голямата по рода си в целия свят, за 25 млн. долара през 2009 г.

В първия етап ще бъде построен и 40-етажен хотел. Втората фаза включва 120-етажната кула, в която ще има офиси, хотел и жилищни апартаменти. В третата фаза ще бъдат изградени две 60-етажни жилищни сгради.

Преди пет години базираната в Дъблин компания Shelbourne Development Ltd. планираше да построи жилищен небостъргач с височина 610 м в Чикаго. Проектът обаче бе замразен заради рецесията и срива на жилищния пазар. В края на миналата година, един от кредиторите му получи одобрение от местен съд да назначи синдик на имота. Парцелът е на устието на река Чикаго на брега на езерото Мичиган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още