IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Луфтханза техник София“ удвоява капацитета на ремонтната си база

Инвестицията е на стойност над 20 млн. евро и ще бъде реализирана до края на 2012 г.

18:50 | 13.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center">
	Изпълнителният директор на &bdquo;Луфтханза техник София&ldquo; Бернд Фрекман (вдясно) и изпълнителният директор на &bdquo;Бългериан авиейшън груп&ldquo; Пламен Атанасов се поздравяват с подписаното споразумение. <em>Снимка БТА</em></p>

Изпълнителният директор на „Луфтханза техник София“ Бернд Фрекман (вдясно) и изпълнителният директор на „Бългериан авиейшън груп“ Пламен Атанасов се поздравяват с подписаното споразумение. Снимка БТА

„Луфтханза техник София“ удвоява капацитета на ремонтната си база, разположена на територията на Летище София. Инвестицията е на обща стойност над 20 млн. евро и ще бъде реализирана до края на 2012 г.

Днес официално беше подписано споразумението между изпълнителния директор на „Луфтханза техник София“ Бернд Фрекман и изпълнителния директор на „Бългериан авиейшън груп“ Пламен Атанасов.

Ремонтната база беше открита през 2008 г., като бяха изградени две линии за ремонт на самолети. С новата инвестиция ще бъдат построени още две линии за основен и линеен ремонт на самолети.

Ще бъде изграден и специализиран хангар за базово обслужване на флота само на „България Ер“, тъй като самолетите на националния авиопревозвач ще бъдат обслужвани изцяло от „Луфтханза техник София“.

За Investor.bg Пламен Атанасов обясни, че с новата инвестиция делът на българската компания в съвместното дружество „Луфтханза техник София“, създадено между „Луфтханза“ и "Бългериън авиейшън груп", нараства от 20% на 25%.

При първоначалното създаване на българо-германското дружество през 2007 г. делът на българската компания беше 20%.

"Бългериън авиейшън груп" влиза в смесеното дружество както със земята, където ще се строят хангарите, така и с директно финансиране.

Смесеното дружество вече има нови договори с авиокомпании за извършване както на базови, така и на линейни ремонти на самолети, като годишният капацитет след разширяване на базата ще достигне ремонт на 60 самолета.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още