IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите технологични шеги за 1 април

В един ден през годината дори гиганти като Microsoft си позволяват да се пошегуват. Вижте най-добрите опити

15:15 | 06.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Orbotix</em></p>

Снимка: Orbotix

И през тази година първи април донесе много шеговити публикации в онлайн медиите. Някои от тях бяха откровено неуспешни, но други успяха да предизвикат усмивки. Кой, ако не най-големите в технологичния бранш, имат потенциала да създадат нещо качествено, с което едновременно да си направят реклама и да оставят и добро впечатление с креативността си.

The Wall Street Journal събра най-добрите технологични шеги, които взривиха онлайн пространството в началото на седмицата:

Airbrb

Въображаема услуга, която ти дава възможност да споделиш работното си място с човек в нужда, докато ти си на обяд например. “Създателите” дори предлагат да отдадеш под наем дома си, докато си в командировка или на почивка. Буквите “brb” в името на услугата означават “be right back” или “връщам се след малко”.

Google Maps Pokemon Challenge

Ако сте израснали през 90-те, със сигурност ще заобичате този ъпдейт на услугата Google Maps. В приложението, независимо дали то е инсталирано на iOS или Android устройство, потребителите могат да “събират” герои от Pokemon, скрити в различни части на света.



Gmail Shelfie

Новият термин означава selfie (самоснимка), което е share-нато (споделено). Google винаги е предлагала услугата да сложите каквато снимка пожелаете за фон на електронната ви поща, но сега нов ъпдейт позволява тази снимка да е selfie. Просто трябва да качите такъв тип снимка или да я направите на момента чрез новото вградено приложение на Gmail, след което да споделите въпросната снимка със света (стига да използвате имейл или Google+). И тя изведнъж става shelfie.

SelfieBot

Отново шега, базирана на самоснимките. Тя се казва SelfieBot и представлява бял пластмасов дрон, който обикаля около вас, наблюдава ви и чака подходящ момент, за да ви снима. Шегаджиите се казват Orbotix и са създатели на игралната топка Sphero, която може да бъде управлявана от смартфон.



Headdit

Спрете да пилеете енергия и да навигирате в полетата на услугата Reddit с добрите стари ръка и компютърна мишка. Използвайте главата си! Не харесвате това, което четете? Оценете го ниско, като просто се намръщите.



Clippy се завръща в Microsoft Office

Когато нямаше Siri, дефиницията на модерния дигитален асистент, имахме Clippy. Онова симпатично анимирано кламерче, което се появяваше в Microsoft Office 1997-2003 и даваше ценни насоки за използването на програмите от пакета. Като първоаприлска шега Microsoft обяви завръщането на софтуерния герой.

Еmoji в Google Chrome

Специално за първи април Google добави изцяло нов език в онлайн преводача си Translate. Emoji са онези симпатични малки иконки, с които можеш да заместиш цели думи. За целта просто трябва да напишеш дума, да натиснеш бутона от дясната страна на URL полето, след което да избереш “translate to emoji”. Услугата работи само на мобилните платформи iOS и Android.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още