IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд стана поръчител по кредит на Евролийз Ауто за до 15 млн. евро

Kредитната линия от VTB Bank Austria е за оборотно финансиране на лизинговата дейност на кредитополучателя

12:58 | 16.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Еврохолд стана поръчител по кредит на Евролийз Ауто за до 15 млн. евро

Акционерите на Еврохолд България АД 

Свързани компании:

 са гласували вчера компанията да стане поръчител по кредит за до 15 млн. евро от VTB Bank Austria към Евролийз Ауто ЕАД, съобщи холдингът чрез Бюлетин Investor.bg. Kредитна линия е за оборотно финансиране на лизинговата дейност на кредитополучателя.

Евролийз Ауто ЕАД е от групата на Еврохолд България АД. Дружеството има лизингов портфейл в размер на 24 млн. евро към края на 2013 г., като в това число влизат 3 476 автомобила, отдадени на лизинг. Компанията има 21 клона и 35 служители. От 2007 г. лизинговото направление на Еврохолд България има дейност в Румъния, а от 2008 г. и в Македония.

Планира се усвояването да е до 12 месеца от подписването на договора за кредит, а крайният срок за издължаване да е 65 месеца от датата на подписване на договора за кредит, но не по-късно от 31 май 2019 г. Погасяването ще е на тримесечни вноски, като средният размер на погасителната вноска след усвояване на целия размер по заема ще е 714 хил. евро. Договореният размер на лихвата е 3-месечен Юрибор плюс надбавка от 4,75%.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Освен кредитополучателя Евролийз Ауто ЕАД, страни по сделката ще са още Евролийз Груп ЕАД (поръчител), Авто Юнион АД (поръчител) и Еврохолд България АД (поръчител). Еврохолд България АД разчита на интеграцията между компаниите си за лизинг, застраховане и продажби на автомобили, поради което поръчители по кредита ще бъдат холдингът, лизинговият подхолдинг и подхолдингът от авто-дилъри.

Еврохолд България АД отчете консолидирана печалба на групата от 1,1 млн. лв. за 2013 г. след загуба от 9,2 млн. лв. за 2012 г. Консолидираните продажби се увеличиха с 20% на годишна база до 558 млн. лв. за миналата година.

Акциите на Еврохолд България АД поскъпват с 21% от началото на годината и със 7% за последните 12 месеца до 1,07 лв. за брой и 135,9 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още