IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заработи онлайн платформа за дискусии за зелени политики

Следват дебати на живо между граждани, НПО и политици

15:02 | 20.04.14 г.
Заработи онлайн платформа за дискусии за зелени политики

От няколко дни желаещите да се включат в дебатите за  политиките за околна среда могат да го направят онлайн чрез платформата http://zelenizakoni.com/. Целта е там гражданите да дават мнения или идеи по няколко приоритетни теми, сред които биоразнообразие и гори, климат, устройство на територията, енергетика и селски райони, съобщиха организаторите на инициативата -  Сдружение за изследователски практики.

Електронната платформата за дебат е част от дългосрочен проект на Сдружението „Да говорим (на) открито: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда", финансиран с подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Онлайн дебатите ще бъдат последвани от дебати на живо между граждани, неправителствени организации и политици в периода 25 април – 23 май 2014 г.

Сдружението има амбицията да сравни информация от 2013 г. между предизборните програми на партиите, получили над 3% от националния вот и осъществяваните от тях политики след май същата година. Това наблюдение ще продължи и след изборите за Европейски парламент и ще послужи за продължаване на дебатите и през 2015 г.

Засега от сравнителна таблица става ясно, че повечето партии се фокусират основно върху енергетиката, а в партийните платформи почти не присъства темата за климатичните промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още