IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AMD свива загубата за тримесечието до 20 млн. долара

Приходите на компанията са се увеличили до 1,4 млрд. долара на годишна база

23:48 | 17.04.14 г.
AMD свива загубата за тримесечието до 20 млн. долара

Advanced Micro Devices (AMD) отчете загуба за първото тримесечие на годината в размер на 20 млн. долара, или 3 цента на акция, съобщи MarketWatch.

Акциите на компанията поскъпнаха с близо 6 на сто в следборсовата търговия в първите минути след обявяването на резултатите, тъй като загубата е по-малка от очакваното, а и е значително по-слаба в сравнение с миналата година.

През първите три месеца на 2013 г. компанията отчете загуба от 146 млн. долара, или 19 цента на акция, при приходи  от 1,09 млрд. долара.

През изминалото тримесечие приходите са се увеличили до 1,4 млрд. долара на годишна база. Анализатори, анкетирани от FactSet, очакваха приходи до 1,34 млрд. долара.

Като се изключи влиянието на еднократни ефекти върху финансовия резултат на AMD, компанията щеше да отчете печалба от 2 цента на акция за периода януари-март.

Фокусирайки се върху годината като цяло, главният изпълнителен директор на компанията Рори Рийд подчерта, че AMD продължава инерцията чрез изграждането на солидна основа, поставена през втората половина на 2013 г.

“Намираме се в по-добра позиция, за да продължим да растем, тъй като разнообразяването на бизнеса дава възможност на нашите клиенти да управляват промените и също да печелят”, допълва той.

AMD изпълнява план за свиване на разходите и инвестира в консолидация на дейтацентровете, за да подобри гъвкавостта  и ефективността си. Компанията прогнозира, че през следващото тримесечие приходите ще нараснат с 3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още