IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великденско яйце привлече оферти за покупка на стойност 360 хил. долара

Търгът, част от благотворителна инициатива на Faberge, продължава и крайната цена може да набъбне

12:37 | 19.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Великденско яйце привлече оферти за покупка на стойност 360 хил. долара

Днес е последната възможност да се боядисат яйцата за Великден. Боядисаните яйца са един от най-важните символи на празника, а във всяка къща оцветяването им представлява цял ритуал и забава едновременно.

И докато едно обикновено великденско яйце струва стотинки, то яйцето, създадено от Джеф Кунс, е привлякло оферти за рекордните 360 хил. долара, пише Daily Mail.

Уникалното произведение, участващо в благотворителна инициатива на Faberge - Big Egg Hunt е високо един метър и все още не е намерило своя купувач, тъй като търгът продължава. В момента то се съхранява на тайно място в Ню Йорк, а след края на аукциона ще отпътува към човека, платил най-голяма сума за него. Продавачът на яйцето - произведение на изкуството споделя, че то вече се е сдобило с уникален рекорд в уеб продажбите.

360 хил. долара обаче не е окончателната сума, която може да бъде платена за шедьовъра на Джеф Кунс, имайки предвид, че миналата година друга негова изработка (Balloon Dog) бе продадена за зашеметяващите 58,4 милиона долара.

59-годишният Кунс разкрива, че получил вдъхновение за създаването на яйцето от ин и ян. Затова той решил да пресъздаде мъжките и женските качества под формата на анимационен герой и морж. В произведението му е вложено и усещане за семейно обединение.

Други артисти също са се включили в благотворителната инициатива на Faberge, чрез която се набират средства за училищата в Ню Йорк и за организация, защитаваща застрашените азиатски слонове.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте кои са останалите великденски яйца, продавани за няколко хиляди долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още