IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стара Загора обновява тролейбусния транспорт по европейски проект

С пари по ОП „Регионално развитие“ ще бъде рехабилитирана контактната мрежа и ще бъде ремонтирано тролейбусното депо в града

15:04 | 23.04.14 г.
<p>
	Подписване на договорите за обновяване на тролейбусния транспорт. Снимка: <em>Община Стара Загора</em></p>

Подписване на договорите за обновяване на тролейбусния транспорт. Снимка: Община Стара Загора

Рехабилитация на контактната мрежа за тролейбусния транспорт, както и ремонт на тролейбусното депо в Стара Загора ще бъдат извършени със средства от ОП „Регионално развитие“ (2007-2013), съобщиха от община Стара Загора.

Предвидените дейности са част от проекта „Модернизация и развитие на устойчив транспорт в Стара Загора“. Общата му стойност е почти 29 млн. лева, от тях безвъзмездната финансова помощ е в размер на 24,6 млн. лева.

За рехабилитацията на контактната мрежа ще бъдат отпуснати 4,4 млн. лева (с ДДС). Изпълнител на проекта е софийската компания „Сатис“ ДЗЗД. Срокът, за който тя трябва да извърши основния ремонт на мрежата с дължина 19,1 километра, е 200 календарни дни, уточниха от общината.

Ремонтът на тролейбусното депо ще коства 100 хил. лева (с ДДС) и ще приключи до края на юни 2014 година. Изпълнител е местната фирма „СТА Инженеринг“.

Днес в общината бяха подписани още два договора по проекта за модернизация на градксия транспорт. Единият касае изграждането на велоалеи, които ще бъдат част от пътната инфраструктура на града. Стойността на този договор, чиито изпълнител е консорциумът „Хемус – Дизайн – Строй“, е 2,1 млн. лева (с ДДС).

Другият е за доставка на оборудване. Софийската фирма „Евромаркет Аутомотив“ ще достави необходимото оборудване за общинското предприятие „Тролейбусни превози“. Общата стойност на този договор е 84,6 хил. лева.

По договора за развитие на устойчив градски транспорт в Стара Загора има още пет дейности, които са на етап провеждане на търг за обществена поръчка. Най-големият от тях е за доставка на тролейбуси, чиято прогнозна стойност е 11,5 млн. лева.

Целият проект трябва да бъде изпълнен до началото на юли 2015 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още