IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Пинкъс сдаде Zynga

Основателят на закъсалата компания, която отчете 61 млн. долара загуба за тримесечието, остава като неизпълнителен председател на борда на директорите

00:22 | 24.04.14 г.
Марк Пинкъс сдаде Zynga

Марк Пинкъс се отказва от оперативната си роля в Zynga – една от промените в мениджмънта на компанията, обявени заедно с финансовите резултати за първото тримесечие, съобщава MarketWatch.

Пинкъс обаче ще остане неизпълнителен председател на борда на директорите на компанията, уточняват от Zynga.

Основателят на Zynga Пинкъс преди по-малко от година се отказа и от поста си на изпълнителен директор. Мястото му беше заето от Дон Матрик, който преди ръководеше игровото подразделение на Microsoft и отговаряше пряко за разработването на конзолата Xbox.

Базираната в Сан Франциско компания, известна с игрите си за Facebook се бори за оцеляването си на фона на промяната на поведението на потребителите на социалната мрежа.

Компанията се изстреля към успеха и привлече вниманието на доста хора, които не бяха играли игри преди. След инвазията на смартфоните и таблетите на пазара обаче Zynga се препъна да осигури достатъчно убедителни игри за тях.

Компанията обяви днес, че е наела Алекс Гардън от Microsoft, който беше генерален мениджър за Xbox Live. Гардън ще оглави Zynga Studios. Към екипа се присъединяват още Хенри ле Бонта като главен визуален директор и Дженифър Накълс като главен маркетингов директор.

Дон Матрик коментира, че новият екип ще помогне на Zynga да прави игри, които потребителите искат да играят.

Екипът на Матрик има доста работа за вършене. Компанията отчете загуба за първото тримесечие от 61 млн. долара, или 7 цента на акция, в сравнение с печалбата от 4,1 млн. долара година по-рано.

Приходите са се свили до 168 млн. долара от 264 млн. долара година по-рано.

От Zynga поясняват, че разходите за преструктурирането на компанията са допринесли сериозно за отчетената загуба. Резултатите обаче така или иначе бяха очаквани от анализаторите.

За текущото тримесечие компанията очаква приходи от 140 до 160 млн. долара, както и загуба от порядъка на 7-8 цента на акция. За цялата година се очакват приходи в диапазона 770 – 810 млн. долара и печалба от 1 до 3 цента на акция.

Акциите на Zynga, които през последните три месеца поскъпнаха с 24 на сто, нараснаха с над 3 на сто в следборсовата търговия, след обявяването на финансовите резултати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още