IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Толкова закъсняла оставка, не можах да й се зарадвам*

Депутатите на Атака ще гласуват оставката, потвърди лидерът на партията Волен Сидеров

19:00 | 23.07.14 г. 4
Борисов: Толкова закъсняла оставка, не можах да й се зарадвам*

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се зарадвал на подадената от правителството оставка.

„Толкова закъсняла оставка, че като знам каква разруха оставят след себе си, не можах да й се зарадвам“, лаконично коментира той във Facebook, след като стана ясно, че кабинетът е депозирал оставката си преди края на работния ден в деловодството на НС.

По-рано днес правителството проведе и последното си заседание, на което министри упорито запазиха мълчание за това кога оставката ще бъде подадена.

От ГЕРБ ще се регистрират утре за заседанието на НС, както декларираха преди дни. При всички положения това събитие го чакахме година и три месеца, така че ще се регистрираме, за да гласуваме оставката на правителството, заяви пред „Фокус“ депутатът Десислава Атанасова.

Зам.-председателят на НС Алиосман Имамов посочи, че няма процедурни пречки оставката на правителството да бъде разгледана утре, но по думите му проблемът е в кворума.

Междувременно лидерът на Атака Волен Сидеров коментира в Разград, че партията ще гласува оставката. „Оставката на Орешарски беше логична, чакаше се от дълго време. Депутатите от групата на Атака, които са в София, ще влязат в парламента да гласуват тази оставка“, обеща Сидеров и уточни, че самият той и депутати, които са на обиколки в страната, няма да могат да отидат на утрешното заседание на Народното събрание.

Според Сидеров обаче това няма никакво значение, защото гласуването на оставката е формалност.

„По-важното е какъв нов парламент ни очаква и какво правителство. Според мен недобро, защото има сговор да продължи колониалната политика и защото има тотално дезинформиране на българите и апатия, която няма да доведе до нищо добро“, смята националистът.

Той допуска, че може би ще влезем в криза – избори след избори, и това няма да се отрази добре на страната.

Лидерът на националистите подчерта, че политическата обстановка в момента е сговор между ГЕРБ и ДПС, които подготвят новото управление след изборите.

„Те в момента се сговарят, а до вчера гласуваха заедно закони, като закона за банковата информация“, коментира той. Сидеров заяви, че депутатите от партията му не са участвали в консултациите и последните парламентарни заседания, защото там не се гласували важни неща, а лобистки или несъществени закони.

Според него парламентът е трябвало да приеме да има задължително гласуване, „за да може да елиминираме фактора ДПС като определящ“.

„Сега пак ще стане така, че ДПС ще е основна сила. Ако по някакъв начин избирателят даде отново властта на ГЕРБ, то той да знае, че дава на ГЕРБ плюс ДПС“, обобщи Сидеров.

Още политически новини четете в Dnes.bg

* Актуализирано с позицията на Волен Сидеров

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
studioaa
преди 9 години
В заглавието чета, че в статията става въпрос за разочарованието на ББ от закъснялата оставка на Ореха, но в съдържанието е наблегнато на предизборната кампания на Бялата Златка... Жалко е, че действията на *** като Бялата Златка, изобщо се коментират...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 5
dakl
преди 9 години
Че. ББ е страхливец , особено в политиката, едва ли кой знае каква тайна. В случая има от какво да се страхува защото тия които го подкрепят и сигурно ще му осигурят властта не си поплюват , когато почнат да им шикалка ват и не се грижат за интересите им, тогава бързо пращат своите " любимци " на место където обикновенно се ходи в раирани дрехи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
kefala
преди 9 години
Да нямаш предвид тоя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
lubenmark
преди 9 години
Много хора мислят с *** си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още