IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опозицията осигури кворум за работата на Народното събрание

Оставката на кабинета е първа точка в дневния ред на депутатите

09:15 | 24.07.14 г. 2
Опозицията осигури кворум за работата на Народното събрание

Опозицията дойде в парламента и осигури нужния кворум, за да се гласува подадената снощи оставка на правителството на Пламен Орешарки. В 9 часа се регистрираха 175 депутати освен от БСП и ДПС и от ГЕРБ и „Атака“, които бойкотираха преди месец работата на парламента.

В Народното събрание дойдоха и всички министри начело с премиера Пламен Орешарски, който вчера минута преди 18 часа депозира оставката си.

Оставката на правителството е първа точка в дневния ред на депутатите, одобрен с гласовете на 198 депутати от 203-ма гласували в този момент в пленарната зала. Преди това обаче депутатите разглеждат на първо и второ четене закон за висшето образование, чиито текстове са съгласувани с парламентарнопредставените партии. 

След като беше приет дневният ред на парламента Цонка Каснакова – Иванова положи клетва като народен представител от ГЕРБ.

Очакванията са, че оставката на кабинета ще бъде приета от всички политически сили, защото те вече се договориха да се проведат предсрочни избори на 5 октомври.

Още политически новини можете да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Kaoru
преди 9 години
Хиените се завърнаха в залата на НС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Добре де, то сега кой е опозиция? Ако не се лъжа на последните заседания, ГЕРБ и ДПС бяха за, а БСП играеше контра на правителството :DВече се обърках и аз, *** то с изказванията на Бойко и Местан, всеки ще се обърка, ни един от двамата не мога да разбера :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още