IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tрета поредна положителна сесия за SOFIX

Борсовите индекси се повишиха в деня, в който бе гласувана оставката на кабинета "Орешарски"

18:00 | 24.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Tрета поредна положителна сесия за SOFIX

Водещият индекс на БФБ – SOFIX, се повиши с 0,2% в деня, в който парламентът гласува предизвестената оставка на кабинета "Орешарски", до 540,12 пункта при оборот от 156 хил. лв.

Индексът се повишава в три поредни сесии, в които е прибавил 1%. От началото на седмицата индексът е на плюс 0,1%, а от началото на годината е нараснал с 9,9%. 

Останалите индекси също са нагоре, както следва: BG40 (+0,2%) до 106,30 пункта, BGTR30 (+0,9%) до 411,69 пункта и BGREIT (+0,4%) до 98,31 пункта.

Търговията с акции на регулиран пазар на борсата възлезе на 428 хил. лв., като с оборот над 50 хил. бяха ЦКБ

Свързани компании:

 (-0,2%) – 53 хил.

На регулиран пазар днес се търгуваха общо 46 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи бе 23/14, а при 9 позиции нямаше промяна.

От дружествата с оборот над 5 хил., с най-голям ръст са акциите на Агрия Груп 

Свързани компании:

 (-3,7%).

Акциите на Трейс Груп T57/TRACE отстъпиха с 0,2%. Холдингът обяви, че негови фирми ще извършат благоустрояване на градския парк в Чирпан и на улици в Община Гурково за общо над 1,5 млн. лв. 

Днес нямаше сделки с книжата на Тодоров АД 5T6/TODOROF, които не са особено ликвидни. Винарната отчете понижение в приходите от продажби за полугодието, като загубата се запазва.

Нямаше търговия и с акциите на И Ар Джи Капитал-3 

Свързани компании:

След края на сесията АДСИЦ-ът обяви, че е сключил предварителен договор за продажба на част от свой недвижим имот за 1,264 млн. евро без ДДС. По-рано през месеца дружеството сключи подобен договор за 5,4 млн. евро без ДДС.

Общата стойност на двата договора е над 13 млн. лв., но дружеството обръща внимание на инвеститорите, че предварителните договори са сключени при определени условия, които ако не бъдат изпълнени, договорите може да бъдат прекратени.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още