IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софийският апелативен съд отстрани от длъжност кмета на Видин Герго Гергов

Гергов бе задържан на 31 юли тази година при специализирана операция на новосъздаденото звено за борба с корупцията

21:41 | 21.08.14 г.
Софийският апелативен съд отстрани от длъжност кмета на Видин Герго Гергов

Кметът на Видин Герго Гергов е отстранен от длъжност с решение на Софийския апелативен съд от днес, съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, цитирана от БТА.

В мотивите си Софийският апелативен съд е посочил, че анализът на документите, представени от прокуратурата, за извършено престъпление по служба при извършена обществена поръчка, съвпада с анализа на съда.

Освен това съдът смята, че с оставането си на длъжността кметът Гергов може да попречи на разследването, уточни Арнаудова. 

Делото срещу кмета на Видин Герго Гергов бе гледано днес в Софийски апелативен съд, след като преди седмица Видинският окръжен съд отхвърли искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на Гергов с мотива, че липсват свидетелски показания и достатъчно доказателства за престъпление.

Кметът на Видин Герго Гергов бе задържан на 31 юли тази година при специализирана операция на новосъздаденото звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС.

Прокуратурата го привлече като обвиняем по общо три обвинения и му бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 30 000 лева, която по-късно е намалена на 10 000 лева. Наложена му е и забрана за напускане на страната без разрешение на прокурор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още