IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР работи по първия сигнал за купуване на гласове за предсрочния вот

Вътрешният министър Йордан Бакалаво ще обяви подробности около случая след изборите

12:43 | 23.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
МВР работи по първия сигнал за купуване на гласове за предсрочния вот

МВР работи по първи сигнал за купуване на гласове в София за предсрочния вот на 5 октомври, обяви вътрешният министър Йордан Бакалов пред Нова телевизия. Сигналът е подаден вчера. Вътрешният министър обаче отказа да каже коя партия иска да купува гласовете, но обеща да съобщи подробности след изборите.

Според Бакалов разпределението на ролите в купуването на гласове се прави сега. „В момента се разпределя кой за какво отговаря в схемите”, разясни вътрешният министър.

"Най-важната ми задача е да гарантирам провеждането на честни избори”, каза още Бакалов. Той призова и политическите сили да помогнат на полицията и да не купуват гласове.

„Имах разговори с някои от тях, които ми гарантираха, че са забранили на техните структури да извършват тази дейност. Предупредих ги, че няма да бъде правен никакъв компромис”, категоричен беше министър Бакалов.

Той даде да се разбере, че полицията няма да се колебае, ако трябва да разследва и политически лидери за търговия с вот.

„Няма деление на хора, които извършват това”, каза Бакалов.

Вътрешният министър посочи, че не е задължително политиците да бъдат подслушвани. „Има си оперативни методи и способи, дадени са инструкции”, каза той. „Няма да има прошка за никой, ако е сгазил лука, ще си носи отговорността”, обясни още министърът.

Йордан Бакалов коментира и темата за опасването на границата ни с Турция с ограда, която да спре вълната от бежанци у нас.

"За малкото време, в което съм на пост, има хванати шестима трафиканти на хора. Отделно виждате заразите и контрабандата. Говорим единствено за възпрепятстващо съоръжение с интегрирано наблюдение. Нека да правим разлика с ограда”, заяви Йордан Бакалов.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още