IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може и да нямаме правителство след изборите, смята Михаил Константинов

Според математика нямаме нито една нормална партия

17:41 | 27.08.14 г. 2
Може и да нямаме правителство след изборите, смята Михаил Константинов

Има опасност след изборите на 5 октомври да не може да се сформи правителство. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред агенция „Фокус“. По думите му това би се отразило зле на държавата и би задълбочило политическата криза.

Според Константинов политическите партии се състезават само с листите си, а не с политически послания.

"Изненадваща е упоритостта, с която партиите продължават да се занимават с листи и подредби, но не и с политики, с това, от което се нуждаят хората и изобщо всички останали дейности, характерни за един управленец“, заяви той и допълни, че в страната няма нито една нормална политическа партия.

По думите на Константинов естествената коалиция в следващия парламент би била във формат ЕНП – ГЕРБ и Реформаторския блок, тъй като ГЕРБ ще има между 100 и 105 депутати, което ще е недостатъчно за сформиране на кабинет.

Той определи като рекетиране на избирателите заявената позиция от ГЕРБ, че ако партията няма 121 депутати, няма да участва в управлението. “Смешен и натискът на Реформаторите върху ГЕРБ “, смята експертът.

Според Константинов е ясно за всички, че БСП ще загубят изборите.“Те се опитват да ги загубят на макс, което в крайна сметка си е тяхна работа, да губят както искат“, допълни още той.

Математикът изрази надежда, че партийните листи могат да бъдат пренаредени чрез преференциалния вот и ще бъдат нарушени партийните сметки.

Според математика следващия парламент ще има между 4 и 6 партии.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Хахаха... май вече се докарахме до там, че да няма мераклии да управляват! Не ме напуска усещането, че никой не иска да спечели тези избори... хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Тоа къв е са та ми го цитират? Некъв социолог, социопат , тарикат или? Какво ме интересува какво смята?Големо откритие направил, нема що и с двете си констатации ( че може да няма и че няма да е добре ако няма)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още