IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ одобри втория заем за Украйна на стойност 1,39 млрд. долара

Решението на Изпълнителния съвет на Фонда е било взето единодушно, посочи украинският премиер Арсений Яценюк

20:54 | 29.08.14 г. 8
МВФ одобри втория заем за Украйна на стойност 1,39 млрд. долара

Бордът на директорите на Международния валутен фонд (МВФ) приключи първия преглед на изпълнението на икономическата програма на Украйна и одобри втория транш от заема в размер на 914,67 млн. специални права на тираж (СПТ), или 1,39 млрд. долара, предава "Интерфакс".

Фондът припомни отново, че кредитът в размер на 10,97 млрд. СПТ (16,67 млрд. долара) бе одобрен на 30 април тази година, за да подкрепи икономическата програма на правителството, насочена към възстановяване на макроикономическата стабилност, укрепване на икономическото управление и прозрачност, както и за възобновяване на устойчивия икономически растеж и защита на уязвимите групи.

С получаването на втория транш общата отпусната от МВФ за Киев сума достигна 2,97 млрд. СПТ (4,51 млрд. долара).

Малко след оповестяването на решението премиерът на Украйна Арсений Яценюк благодари на Фонда за одобряването на втория транш за Киев.

"Изпълнителния съвет на МВФ единодушно реши да отпусне на Украйна следващия транш от финансовата подкрепа", написа в Twitter украинският министър-председател.

По пътя към отпускането на транша от страна на МВФ своя пост изгуби министърът на икономиката Павло Шеремета. Той подаде оставка през миналата седмица след различия в рамките на правителството за това как да се справи с тежката икономическа ситуация. 

Шеремета беше сериозно критикуван от колегите си от кабинета относно темпа на икономическите реформи в страната, необходими за получаването на транша от 1,4 млрд. долара от Фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 7 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
Ето и оригиналната статия за Украинското злато и що им дават заемиСегодня ночью из "Борисполя" в США страртовал самолт с золотым запасом Украиныhttp://iskra-news.info/news/segodnja_nochju_iz_borispolja_v_ssha_strartoval_samoljot_s_zolotym_zapasom_ukrainy/2014-03-07-9122ей я и сметката тука е много простаValues Entered:Gold Weight: 33000000 grams (equals 21,219,492.72 DWT, also known as pennyweight)Purity:18kGold Price: $1286.30 / troy ounceAnswer:Total gold value is $1,023,548,757.45.This doesn't mean you should expect to receive $1,023,548,757.45 from a buyer. This amount represents the current melt value using the live gold price.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 1
Internet
преди 9 години
гладен *** е този Яценюк, толкова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
Ти мислиш, че тея са им дали нещо даром ли, ееее те главорезите не са толкоз прости, те са им прибрали златните резерви като гаранция и после като си върнат заема ше си им "върнат златото"http://21stcenturywire.com/2014/03/21/the-latest-heist-us-quietly-snatches-the-ukraines-gold-reserves/http://***.globalresearch.ca/ukraine-and-crimeas-vanishing-gold/5394306http://newsjunkiepost.com/2014/07/30/ukraine-and-crimeas-vanishing-gold/А иначе FED и Wallstreet убеждават всеки, че златото е остарял модел и никой не го иска вече, само с долари става работата, даже JPM, Goldmann Sachs, Deutsche Bank "излизат" от търговията със злато, тя вече не е интересна ... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 9 години
Би трябвало да ги тероризират украйнците мвф дорде могат да дават и после като дойде момента за връщане да кажат ама ние ставаме руска територия хахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 3
nobel
преди 9 години
Заем? ЗАЕМ?! Това означава ли, че някой очаква дори най-малка дробна част от тези пари някога да бъдат някога върнати? Ако ставаше дума за еврофутбол коефициента вероятно щеше да е 1 000 към 1.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 2
kane
преди 9 години
Разбира сеВсичко както си му реда. Разбиване на икономиката. Изолиране на икономиката. И заробване на населението с дългосрочни кредити поколения напред за: "възстановяване на макроикономическата стабилност, укрепване на икономическото управление и прозрачност, както и за възобновяване на устойчивия икономически растеж и защита на уязвимите групи"За да може контрола в/у света да бъде непокътнат и богатите да са си сити и агнето цяло... бедните живи... исках да кажаЧестити украинци, мери кристмас и хапи н ю и ъ р... вие получавате картичка като клиент номер 12345 . Благодарни сме за вашия/нашия/ бизнес
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 2
0pk
преди 9 години
За да го получат тоя транш, какви условия са изпълнили? Или беше достатъчно да се развикат "помощ нападат ме"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още