IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Heineken продава бутилиращия си бизнес в Мексико за 1,23 млрд. долара

Сделката ще позволи на холандската пивоварна да се фокусира върху производството на бира и пазара в САЩ

15:08 | 01.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Трансакцията с Crown Holdings трябва да бъде финализирана до края на годината. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Трансакцията с Crown Holdings трябва да бъде финализирана до края на годината. Снимка: Ройтерс

Heineken NV продава бутилиращия си бизнес в Мексико на Crown Holdings Inc. за 1,23 млрд. долара в брой. Сделката позволява на холандската пивоварна да се фокусира върху производството на бира и върху пазара в САЩ, за да укрепи бизнеса си с кенчета в Северна Америка, пише MarketWatch.

От Heineken съобщават, че продажбата на Empaque, закупена от холандското дружество през 2010 г. като част от придобиването на Femsa Cerveza, ще се отрази под формата на ръст на печалбата след данъци в размер на 300 млн. евро (393 млн. долара).

„Раздялата с бутилиращите операции на Empaque ще позволи на Heineken да фокусира ресурсите си изцяло върху производството на бира, маркетинговата дейност и търговията със своя портфейл от бирени брандове“, гласи прессъобщението на холандската компания.

От базирания във Филаделфия Crown очакват, че изцяло паричната сделка ще бъде финализирана до края на годината. По този начин щатският пивовар ще се превърне във втория по големина производител на кенчета в Северна Америка.

„Сделката ще ни позволи да увеличим присъствието си на растящия мексикански пазар, значително да подобрим нашия глобален бутилиращ бизнес и да доставяме ползи за акционерите“, коментира споразумението главният изпълнителен директор на Crown Джон Конуей.

Придобиването би трябвало да добави между 0,15 и 0,20 цента на акция към печалбата преди спестените разходи, свързани с придобиването, и към прираста на приходите, но след амортизационни корекции и обезценки, уточняват от Crown.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още