IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляването на борда на директорите на АЕЦ е причина за смяната на Иван Генов

Рокадата не е добра за ядрената централа, тъй като за последните 10 години директорите й са сменяни 8 пъти, коментира бившият шеф на централата

09:34 | 19.09.14 г.
Намаляването на борда на директорите на АЕЦ е причина за смяната на Иван Генов

Намаляването на състава на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй" е формалната причина за освобождаването на Иван Генов от поста директор на АЕЦ “Козлодуй”. Това коментира самият Генов пред БНР.

Снощи стана ясно, че Генов е отстранен от поста, а неговото място ще заеме Димитър Ангелов. Промяната в ръководството на ядрената централа вече е заявена в Търговския регистър.

Пред националното радио Генов коментира, че от няколко дни се правят опити за рокада в ръководството на АЕЦ “Козлодуй”. Тази рокада повтаря ситуацията от 2009 година, когато след управлението на тройната коалиция ГЕРБ смени Иван Генов с Димитър Ангелов, отбелязва БНР.

“Вчера се уточнихме с изпълнителния директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ), че няма как да продължим да работим заедно, защото ми предлагаха да бъда член на новия тричленен борд, а изпълнителен директор да е друг”, посочва той.

В момента съставът на борда на директорите на ядрената централа се състои от пет души. Той обаче се намалява до трима души. Генов обяснява, че един от членовете на борда на директорите влиза в политиката, а другият има здравословни проблеми и се работи трудно в тази ситуация.

Генов предполага, че вероятно оценката за работата му е лоша, за да му предлагат да напусне поста на изпълнителен директор. Той обаче подчерта, че такава оценка не му е казвана директно, а и няма основание за нея. Генов изрази и доволството си от работата в АЕЦ “Козлодуй”.

“Явно тези, които натискат БЕХ да бъда сменен, не се интересуват от аргументи”, коментира Иван Генов. “Причината за махането ми е, че съм Иван Генов. Не съм политическо лице, не членувам в политическа партия. Аз съм експерт”, каза още той.

Генов посочва още, че рокадата не е добра за ядрената централа, тъй като за последните 10 години директорите й са сменяни 8 пъти.

“Това е атомна централа. За съжаление това не могат да го разберат хората, които взимат политически решения на високо ниво. За тях АЕЦ „Козлодуй“ е три главни букви и нищо друго. Това е опасно за централата. За мен няма значение. Аз бях сигурен, че това ще стане. Крайно време е да помисля за себе си, за здравето си. Този път си тръгвам за последно”, категоричен е Иван Генов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още