IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мирослав Ненков променил 9 директорски борда на болници

Някои от сменените са хора от бившия политически кабинет на Таня Андреева

10:15 | 01.10.14 г.
Мирослав Ненков променил 9 директорски борда на болници

Здравният министър Мирослав Ненков е направил промени в 9 директорски борда на подчинени му държавни болници. Това показва справка на ведомството, изготвена към 30 септември, съобщава "Труд".

Още при встъпването си в длъжност служебният здравен министър Мирослав Ненков обяви, че ще сменя членове на бордове на директорите в няколко болници.

Тогава той коментира, че ще бъдат сменени хора, които са от бившия политически кабинет на Таня Андреева.

Справката на вестника сочи, че действително някои от махнатите са от отишлия си политически кабинет на бившия министър Таня Андреева като парламентарния секретар Янка Кюркчиева, главния секретар Теодора Андреева, нейния съветник проф. Любомир Иванов и Сема Фаикова от "Шейново". Но има и случаи, при които едни чиновници от МЗ са заменени от други или доктори от болницата са отстъпили стола си на чиновници.

На мястото на близките до Таня Андреева професори Веселин Борисов и Димитър Раденовски в борда на "Пирогов" влязоха травматологът д-р Атанас Кацаров и Радослава Павлова, главен експерт в МЗ.

Лучия Добрева, която отговаряше за комисията за лечение в чужбина, излиза от борда на "Св. Наум" и на нейно място идва Емилия Славова-Първанова.

В борда на Националната кардиологична болница вече не е проф. Нина Гочева, която работи там, и проф. Любомир Иванов. Заменят ги Ивелина Георгиева (управляваща медицинските дейности в МЗ) и Наташа Маркова с диплома "Икономика на здравеопазването".

Шефът на обществените поръчки във ведомството Даниела Петрова е отстранена от борда на пловдивската болница "Св. Георги" и на нейно място е сложена Пенка Белева, шеф на Вътрешния инспекторат на МЗ. А в "Майчин дом" на мястото на Гергана Върбанова е поставен Ивиан Бенишев от МЗ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още