IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyds съкращава още 9 хил. работни места до 3 години?

Очаква се съкращенията да са част от новия тригодишен план на банката, предвиждащ и затваряне на някои от клоновете ѝ

22:11 | 22.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Lloyds съкращава още 9 хил. работни места до 3 години?

Британската банка Lloyds Banking Group ще обяви, че планира да съкрати 9 хил. работни места през следващите 3 години, предава Ройтерс, цитирайки запознати с въпроса източниците.

Съкращения от подобен размер ще обхванат 10% от работната сила на Lloyds и ще бъдат обявени като част от прегледа на стратегията на банката от изпълнителният директор Антонио Орта-Осорио, посочват източниците.

Очаква се новият тригодишен план на Орта-Осорио да включва затварянето на някои клонове на банката на фона на растящия брой трансакции, извършвани по интернет, както и автоматизация на някои от услугите.

Съкращенията ще добавят към освободените общо 30 хил. служители на финансовата институция, последвали спасяването на банката от страна на правителството за 20,5 млрд. лири по време на финансовата криза.

Орта–Осорио обаче успя да обърне състоянието на банката на 180 градуса, връщайки я към печалба и по този начин давайки възможност на правителството да започне да продава акциите компанията.

Британското правителство все още държи 25-процентов дял в Lloyds, но може да потърси купувачи за акциите, при положение, че британските финансови регулатори позволят на банката да започва да изплаща дивиденти за пръв път от спасяването ѝ насам.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още