IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмици преди зимния сезон част от пътя за Банско се срути

Агенция "Пътна инфраструктура" няма необходимите за ремонта средства

14:12 | 24.10.14 г.
Седмици преди зимния сезон част от пътя за Банско се срути

Броени седмици преди началото на зимния сезон се срути подпорна стена по пътя Симитли – Разлог, в района на с. Градево, по който минава и трафикът за курортния град Банско. Причината за срутването са проливните дъждове в последните дни.

Участъкът е обезопасен, но движението е затруднено и се извършва само в едната лента.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ изчислиха, че за цялостното укрепване и ремонтиране на участъка ще са необходими 600 хил. лева. „Към днешна дата Агенцията не разполага със средства за извършване на ремонтни дейности“, се казва в съобщението на АПИ.

Очакванията са необходимите пари да бъдат осигурени от актуализацията на бюджета, която беше предложена от служебното правителство.

По оценка на АПИ за зимната подготовка на пътната мрежа са необходими общо 15 млн. лева. Парите ще бъдат изразходвани за подновяване на настилки, поставяне на маркировка и други необходими дейности.

На първо време движението в района на село Градево ще бъде регулирано със светофарна уредба. Алтернативните маршрути до Банско минават през Велинград – Юндола и Белово – Юндола. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още