IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

70% от строителството на метрото до летището е извършено

Пускат го през април 2015 година, потвърди Йорданка Фандъкова

17:41 | 30.10.14 г.
70% от строителството на метрото до летището е извършено

Метрото до летище „София“ ще бъде пуснато през април 2015 година. Вече над 70 на сто от дейностите по изграждането на участъка до летището са изпълнени. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителните работи, предаде БТА.

До края на месеца метростанцията там ще бъде изцяло покрита, отбеляза столичният кмет. Фандъкова обясни, че тази метростанция е специфична, защото ще бъде лицето, което ще види всеки влизащ в страната.

По думите й в салона на станцията ще се издига статуя на Орфей, ще има четири живи дървета и пейки, така че хората да се чувстват уютно и комфортно.

Кметът съобщи, че продължава изграждането на метрото до Бизнес парка в "Младост 4", където около 60 процента от дейностите са изпълнени.

Очаква се около 20 ноември да бъде пуснато движението в изцяло реконструирания участък на бул. "Александър Малинов". През следващата година ще бъде ремонтирана и останала част от булеварда.

До края на ноември ще приключи и ремонтът по ул. "Обиколна" в жк "Дружба".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още