IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три аутсорсинг компании отварят офиси в Пловдив

Градът затвърждава позицията си на привлекателна дестинация за сектора

13:57 | 31.10.14 г.
Три аутсорсинг компании отварят офиси в Пловдив

Трите компании Scale Focus, 60К и UNIFY отварят офиси в Пловдив. Инвеститорите са привлечени от съчетанието между университети, достъпни наеми на офис площи и подкрепа от страна на общината към фирмите, желаещи да разкрият свои представителства в града.

Това е станало ясно на провелия се в Пловдив форум „Outsourcing Destination Bulgaria“, в който са участвали над 250 представители на аутсорсинг бизнес сектора, съобщиха организаторите.

„Пловдив има потенциала за разкриване на поне пет хиляди нови работни места в сектора в следващите години”,  каза кметът инж. Иван Тотев и информира за интереса на 60К, UNIFY и Scale Focus към Пловдив.

Представители на 60К са съобщили, че планират да отворят офиса си там в началото на 2015 г. със 100 души персонал, като до края на следващата година броят им може да достигне до 150 – 200 души. Сред задължителните изисквания за работа ще бъдат владеенето на английски език, а специфичните умения за работа в компанията ще бъдат развивани чрез вътрешни обучения и практики.

„Добрите демографски показатели, стратегическото географско положение, високото качество на живот и развитата образователна система нареждат Пловдив като втория притегателен център в България за инвестиции в информационните технологии и аутсорсинг бизнес процесите“, каза заместник-кметът Стефан Стоянов. Според него градът става още по-привлекателен заради титлата Европейска столица на културата за 2019 г.

Председателят на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов коментира състоянието на образователната система с нуждата от ясна стратегия за адаптиране на учебните програми към реалностите на пазара. „Този процес задължително трябва да бъде динамичен, защото изискванията на бизнес средата се менят бързо“, обясни още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още