IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat се бори с пробивите в сигурността си

Компанията отправи специално послание към потребителите на услугата си, за да поясни опасностите от използването на приложения на трети страни

13:10 | 18.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Услугата за изпращане на мобилни съобщения Snapchat отправи предупреждение до потребителите за свързването на приложения на трети страни към платформата API и заяви, че ще започне да блокира акаунтите на онези, които не отговарят на изискванията, пише ZDNet.

Snapchat е популярна с това, че разполага с функция за изтриване на данни, включително текстови съобщения и изображения, след като те са разгледани от получателя.

Въпреки това използването на приложения на трети страни, които нарушават това, както и неотдавнашната кибератака срещу услугата, доведоха до безпокойство по отношение опазването на личната информация на потребителите.

През октомври чат форумът 4chan, база данни, съдържаща повече от 100 хил. снимки и видеа, изпратени чрез мрежите на Snapchat, стана обект на атака и голяма част от информацията изтече онлайн. Виновник за това е клиент на Snapchat, който е успял да открадне снимките, използвайки зловреден софтуер.

В началото на тази година пък 4,6 млн. потребителски имена от Snapchat и съответстващите им телефонни номера бяха откраднати.

Наскоро компанията се изправи пред Федералната комисия за търговия в САЩ по обвинения, че услугата за изпращане на съобщения заблуждава потребителите и събира информация за тях, което е нарушение на нейната политика.

В допълнение се появиха опасения за направата на скрийншоти на съобщения и използването на приложения на трети страни, които могат да изтеглят данните, преди те да изчезнат, които тегнат над имиджа на Snapchat в последно време.

Snapchat се съгласи да преразгледа своята политика за поверителност след като говори с американския регулатор.

В публикация в блога си компанията предостави актуална информация по тези проблеми и твърди, че въпреки че фирмата се радва на опитите на разработчиците да направят Snapchat по-добра, „някои от тях са създали услуги, които компрометират акаунтите на някои потребители“.

"Ние искаме да предотвратим това да се случва в нашата общност“, посочват от Snapchat. “От днес ще уведомяваме потребителите, когато сме засекли, че може би използват приложения на трети страни и ще ги молим да сменят паролите си и да не използват неоторизирани приложения“.

Snapchat твърди, че с помощта на приложения на трети страни, използвани за достъп до нейната услуга, може да се стигне до компрометиране на акаунта, а освен това е и „нарушение на Условията за ползване“ на услугата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още