IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Тунджа продава 35 дка от лесопарк „Бакаджик“

Парцелите са с големина до два декара и ще бъдат предложени на търг в началото на следващата година

12:18 | 19.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Община Тунджа продава 35 дка от лесопарк „Бакаджик“

Община Тунджа ще предложи за продан 35 дка от лесопарк „Бакаджик“, заяви архитектът на общината Димитър Бъчваров. На инвеститорите ще бъдат предложени за продажба общо 27 парцела с големина от 400 кв. м до два декара.

Цените им ще бъдат определени след оценка от външна фирма, а разноските по смяната на предназначението на парцелите ще бъдат за сметка на купувачите.

За да се избегне презастрояване, изискването е сградите да бъдат до седем метра високи, обяснява Бъчваров, цитиран от агенция „Фокус“. Идеята е на парцелите да бъдат изградени обекти за отдих. Съществуващи тротоари ще бъдат разширени, за да се създаде възможност за паркиране, ще бъдат изготвени и схеми за прокарване на електрически и ВиК инсталации.

Очаква се парцелите да бъдат обявени за продан още в началото на следващата година. До тогава трябва да приключи процедурата по обявяване и да бъде взето решение на общинския съвет и определяне на начална тръжна цена, припомни Бъчваров.

В началото на декември се очаква община Ямбол да предложи за продажба бившата резиденция на Тодор Живков в местността „Бакаджик“. Сградата се предлага за трети път, като началната й цена е намалена до 253,2 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още