IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българско мобилно приложение помага за намирането на партньори за спорт

Проектът засега е насочен към спортни обекти и хора, живеещи в София

18:03 | 26.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.freeimages.com</em></p>

Снимка: www.freeimages.com

Ново българско мобилно приложение ще помага на потребителите на мобилни устройства лесно да намират партньори за спорт, съобщават създателите му.

Spopal стартира официално на 1-ви декември тази година и ще може да бъде сваляно напълно безплатно. Spopal ще е достъпно за потребителите на телефони с Android, а по-късно и за притежателите на iPhone.

Идеята на четиримата му създатели е то да помага на спортуващите хора да намират партньор за игра на тенис, скуош, снукър или фитнес. Освен това приложението ще дава възможност за откриване на достъпни терени, зали и игрища, които са подходящи за тези спортове на територията на София.

Екипът, който стои зад проекта, се събира през май тази година на събитие за предприемачи. След като идеята е представена пред жури, тя печели второ място в конкурса за предприемачески идеи.

Проектът помага за опознаване на добрите терени и места за спорт в столицата, като създаването му е отнело шест месеца.

Spopal цели улесняването контактите между хората, които трудно намират партньори за спорт и не познават добре местата за спортуване в столицата.

Екипът, стоящ зад приложението, планира голямо развитие на проекта в близко бъдеще. То включва увеличаване на видовете активности и терени. За целта ще бъдат добавени водещи групови спортове, в които често хората се сблъскват с проблема с липсата на един играч. Планира се и добавянето на профили на спортни треньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още