IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Atos купува част от бизнеса на Xerox

Очаква се сделката да бъде финализирана през първата половина на 2015 г.

13:34 | 19.12.14 г.
Atos купува част от бизнеса на Xerox

Компанията Atos, предоставяща компютърни услуги, ще купи бизнеса на Xerox с аутсорсинг на информационни технологии (ITO) за 1,05 млрд. долара, пише Wall Street Journal.

Този ход ще укрепи позицията на френската компания Atos в САЩ. Очаква се сделката да бъде приключена през първата половина на 2015 г. след получаването на одобрение от регулаторите.

Случващото се е част от целта на Atos да се съсредоточи върху основния си бизнес.

Френската компания, която има дългогодишни отношения с Xerox, ще се превърне в основен доставчик на IT услуги на своя партньор.

Акциите на Atos поскъпнаха със 7% след излизането на новината.

ITO бизнесът на Xerox носи 1,5 млрд. долара приходи, а с него са заети 9800 служители на компанията. 4500 от тях се намират в САЩ.

Xerox предоставя печатни, човешки ресурси и финансови услуги на Atos, докато втората се грижи за IT услугите на Xerox в Европа.

Основаната през 1906 г. в Рочестър, Ню Йорк, компания Xerox сега е базирана в Норуо, Кънектикът. Акциите ѝ пък поскъпнаха с с 2% при късната търговия, достигайки 14,20 долара на акция. След затварянето на търговията в четвъртък, книжата на компанията имаха ръст от 14% в цената за годината.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още