IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чепеларе откри зимния сезон с нова синтетична ледена пързалка

Цените на лифт картите и на хотелските услуги остават непроменени за този зимен сезон

13:19 | 21.12.14 г.
Чепеларе откри зимния сезон с нова синтетична ледена пързалка

Чепеларе откри зимния сезон с нова синтетична ледена пързалка, съобщиха от Общинската администрация.

Пързалката със синтетичен "лед" ще осигурява целогодишно условия за каране на кънки. Спортното съоръжение е частна инициатива, за която общината е предоставила терен в центъра на града. Когато подът не е хлъзгав, площадката ще може да се използва за други спортни дейности като ролкови кънки, скейт,
игри с топка, уточняват общинари. 

През този зимен сезон ще бъде пуснат в действие и нов влек до осветената писта в града, която ще създаде условия за уроци по ски за децата на Чепеларе.

Цените на лифт картите и на хотелските услуги остават непроменени за този зимен сезон въпреки поскъпването на електроенергията и консумативите, уточниха от хотелиерското сдружение в града.

Лифтът на ски центъра "Мечи чал" все още не работи поради липса на достатъчно сняг. Дневна лифт карта в Чепеларе и през този скисезон ще струва 40 лв. за възрастни и 24 лв. за деца.

Цените на нощувките в хотелите в града са в границите от 10 до 40 лв., а около Коледно-Новогодишните празници се въвежда обичайното увеличение около 15 процента. Резервациите за празничния период показват висока заетост на хотелите.

Чепеларе остава зимният курорт на средния българин, ценовата политика е
насочена главно към туристи от страната, коментира Съби Маданков, председател на хотелиерското сдружение. Чуждестранните туристи са предимно сръбски, македонски, гръцки ваканционни групи.

Избралите зимна ваканция в Чепеларе са основно неорганизирани туристи, а около 30 процента резервират места чрез интернет, обясни Съби Маданков.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още