IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна изплащането на суми по Схемата за единно плащане на площ

На първия етап от кампанията ще бъдат изплатени 946 млн. лева

15:19 | 26.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Започна изплащането на суми по Схемата за единно плащане на площ

Започна кампанията по изплащането на средствата по Схемата за единно плащане на площ, съобщиха от ДФ „Земеделие“. На първата фаза ще бъдат изплатени 946 млн. лева на общо към 94 хил. кандидати.

Бюджетът на Схемата за тази година е малко над 1 млрд. лева, като останалите средства ще бъдат разпределени на по-късен етап.

През тази година заявените площи за подпомагане са общо 3,84 млн. хектара, което е повече от заявените през 2007 година 3,49 млн. хектара. Това увеличение е наложило редуциране на ставката по Схемата – от 300,96 лева на хектар до 270,51 лева за хектар. Целта е да не бъде надхвърлен бюджетът за страната.

По-рано днес зам.-директорът на Държавен фонд "Земеделие" Живко Живков посочи пред БНР, че днес започва и изплащането на втория транш от парите за животновъдите. Средствата са около 35 млн. лева.

Той уточни още, че в края на декември 2014 година посочената в предварителни разчети загуба на европейски средства по ПРСР от 120 млн. евро е била намалена до 51 млн. евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още