IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак мести филтровото производство от Благоевград в Пловдив

На освободената площадка в Благоевград започва разширяване на капацитета на цигареното производство

15:31 | 01.02.15 г. 1
Булгартабак мести филтровото производство от Благоевград в Пловдив

Булгартабак ще премести производствената площадка за филтровото производство от Благоевград в Пловдив, съобщиха от дружеството.

Ходът се обяснява с увеличаване на обема на производството от февруари. На освободената площадка в Благоевград започва разработването на проект за разширяване на капацитета на цигареното производство в дружеството.

На служителите в Благоевград са отправени предложения да последват поделението на предприятието в Пловдив, където ще бъдат осигурени по-добри и безопасни условия на труд. Действащите към момента условия по трудовите им договори се запазват без промяна, в т.ч. възнаграждението по трудов договор и социалните придобивки.

Трудовите договори на служителите, които решат да се откажат от предложението, ще бъдат прекратени съобразно действащото законодателство. Тези служители ще  получат и допълнително три брутни заплати извън  предвидените в Кодекса на труда обезщетения. Компанията ще направи и инвестиция в програма за преквалификация за служителите, които биха желали да станат по-конкурентноспособни на пазара на труда.

През 2014 година Булгартабак е увеличил износа си с 10%, като компанията стартира и продажба на собствени марки във Филипините и Русия. Също така бяха направени и първи износи в Египет и Индия, а на пазарите в Туркменистан, Тайван, Босна и Херцеговина бяха пуснати нови асортименти.

През 2015 година компанията ще фокусира развитието си върху пазарите от Адриатика, Русия, ОНД, Близкия изток и Югоизточна Азия.
 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
puf paf
преди 9 години
да......нещата се подреждат.............."Забраната за производство на цигарени гилзи ще отпаднеПоправката би помогнала на бизнеса на единствения им производител "Юрий Гагарин" "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още