IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местан: ДПС не е поставяло условия срещу подкрепата си за кабинета

Досега правителството е оцелявало чрез механизмите за мнозинства по конкретни теми, смята лидерът на движението

15:16 | 01.03.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Местан: ДПС не е поставяло условия срещу подкрепата си за кабинета

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви категорично, че движението не е поставяло условия, за да подкрепи ратификацията на договора за управление на облигационната програма на правителството на обща стойност от 16 млрд. лева.

"Не сме поставяли и няма да поставяме като условие за подкрепата си сделка с господин Борисов", каза Местан във Велико Търново, цитиран от БТА.

Според него досега кабинетът "Борисов 2" е бил спасяван чрез механизмите на създаването на ad hoc реформаторски мнозинства по конкретни теми.

Той припомни, че това се е случило и след гласуването за запазване на плоския данък, за пенсионната реформа и накрая - за дълга. "Ако не бяха минали и трите теми, вероятно днес ние щяхме да бъдем в режим на оставка на господин Бойко Борисов", посочи той.

Според него механизмите за емитиране на дълг по времето на правителството на Пламен Орешарски и този на кабинета Бойко Борисов са идентични, а разликата е в обема му. Местан отбеляза, че в партията няма драма защо ДПС е подкрепило дълга.

"След като сме били "за" необходимостта да се емитира дълг, докато сме били на власт, ще трябва да го подкрепим и когато не сме на власт", аргументира се той.

"Казах, че е редно кабинетът да се замисли дали трябва да продължи тази политика на безпринципни чистки и политически уволнения", отбеляза още лидерът на ДПС.

По думите му в случая става дума за политическа поръчка на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, която се изпълнява от кабинета.

Ще продължим да заявяваме категорично си несъгласие с политиката на репресии на кабинета "Борисов 2" както на министерско, така и на местно равнище, каза Лютви Местан.

Той прогнозира, че и занапред може да има драматични гласувания, които да разместят позициите на управляващите и опозицията в парламента. "ДПС ще гласува съобразно своята политическа идентичност", категоричен беше той.

Във Велико Търново Лютви Местан участва в Зимна политическа академия, организирана от младежката структура на партията.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
stanislavr
преди 9 години
И ние от кумова срама взехме, че му повярвахме! Ибрик недорязан.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още