IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Усилията на BlackBerry за възстановяване дават резултат

Въпреки това по-големият от очакваното спад на приходите за четвъртото тримесечие изненада неприятно инвеститорите

17:02 | 27.03.15 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен.<em> Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен. Снимка: архив Ройтерс

BlackBerry отчете по-високи резултати от очакваното за тримесечието, което е знак, че усилията ѝ за възстановяване може би започват да дават резултат. Но по-големият от очакваното спад в приходите успя да притесни инвеститорите, пише Ройтерс.

По време на предварителната търговия акциите на компанията се движиха колебливо, отразявайки смесените очаквания на инвеститорите. Цената първоначално рязко се повиши, а след това спадна рязко. 

BlackBerry отчита нетна печалба в размер на 28 млн. долара, или 5 цента на акция, за своето четвърто фискално тримесечие, което приключи на 28-и февруари. За сравнение, преди година тя отчете загуба от 148 млн. долара, или 28 цента на акция.

Като бъдат изключени еднократните елементи, тримесечната печалба възлиза на 20 млн. долара, или 4 цента на акция. Консенсусната прогноза на анализаторите беше за загуба от 3 цента на акция според Thomson Reuters.

Приходите за тримесечието отбелязаха спад до 660 млн. долара спрямо 793 млн. за същия период година по-рано, което е доста под очакваните от Wall Street 786,4 млн. долара., което е доста под очакваните от Wall Street 786,4 млн. долара.

Приходите от софтуер отбелязват ръст от 20 на сто спрямо година по-рано, достигайки 67 млн. долара. Анализаторите смятат, че това е важен показател, като се има предвид, че все по-голяма част от приходите на компанията идват от софтуер, а не толкова от традиционния ѝ бизнес модел, залагащ предимно на хардуер и услуги.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още