IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street сложи точка на тримесечието със спад

Засилването на долара с над 9% от началото на 2015 г. ще повлияе негативно на предстоящия сезон на отчетите, смятат експерти

23:07 | 31.03.15 г.
Wall Street сложи точка на тримесечието със спад

Американските индекси отстъпиха в последната за месеца и тримесечието сесия във вторник, след като инвеститорите очаквано изтеглиха част от печалбите си.

"Мисля, че всеки е нервен за това какво ще дойде след това тримесечие. За мен пътят надолу с най-малкото съпротивление изглежда най-логичен", каза пред CNBC Марис Oг, президент на Tower Bridge Advisors. "Следващият месец ще е доста неутрална, докато хората не се замислят в каква година се намираме".

"Последните икономически данни са добри", посочи пък Арт Хоган, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities. Въпросът е дали "имаме достатъчно добри новини да прокараме търговията нагоре?"

Американският долар cе покачва с 9 на сто от началото на годината, като се очаква това да продължи да тежи върху финансовите резултати на бизнеса отвъд Океана.

"Мисля, че това подхранва американския пазар", каза Дейвид Кели, главен глобален стратег в JPMorgan Funds. Той отбеляза, че "основната тенденция в приходите и на фондовия пазар е все още по-високa".

"Слабостта на пазара днес се дължеше основно на края на тримесечието", посочи пък Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital. "Едно добро тримесечие, макар и волатилно".

Производственият индекс за района Чигако отчете леко увеличение до 46,3 пункта през март, оставайки обаче под очакванията за резултат от 51,5 пункта.

След миролюбивата реторика от председателя на Фед Джанет Йелън в петък икономическите "ястреби" бяха наред да дадат своите изявления.

Бившият ръководител на Фед Бен Бернанке публикува първия по рода си блог пост в сайта нa Brookings Institution, като реториката до голяма степен повтори тази на Йелън. Шефът на Фед в Ричмонд Джефри Лакът обаче посочи във вторник, че има сериозни аргументи за увеличаване на процентите по федералните бонове сравнително скоро.

Американският технологичен концерн IBM възнамерява да развие силно бизнеса със свързване на техника – т.нар. "Интернет на нещата". Компютърната компания разработва отворена облачна платформа, на която компаниите ще могат да пускат собствени приложения. В новото подразделение IBM ще вложи 3 млрд. долара за период от четири години, като капитализацията на дружеството обаче спадна с 1,33 на сто.

Starbucks ще дебютира с нова линия от шейкове в някои от своите магазини в САЩ, като част от партньорство с френската група Danone. Акциите на компанията поевтиняха с 1,35 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още