IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tpудовият пазар в САЩ е добавил 189 хил. работни места през март

Равнището отстъпи под границата от 200 хил. за първи път в последните 10 месеца

15:50 | 01.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Tpудовият пазар в САЩ е добавил 189 хил. работни места през март

Пазарът на труда в САЩ отчете по-слабо представяне през март, като докладът на Automatic Data Processing (ADP) изненадващо показа тенденция към намаляване и спад под прага от 200 000 нови работни позиции за първи път от десет месеца.

Данните на ADP за заетостта в частния сектор показаха ръст от 189 000 позици през март, което остана под очакванията за увеличение от 225 000, предава WBP Online. Данните за миналия месец бяха ревизирани нагоре до 214 000 от 212 000.

Промяната в заетостта на ADP, която представлява общият брой на безработните лица, които са намерили работа през последния месец, се разглежда като един от водещите показатели за състоянието на пазара на труда в САЩ. Тя обикновено осигурява на инвеститорите сигнал за резултатите извън земеделския сектор, които ще бъдат представени в петък.

Равнището на безработица вероятно ще остане непокътнато при 5,5% – най-ниското ниво от пролетта преди президентът Барак Обама да встъпи в длъжност през 2008 г. Миналия месец нивото спадна до равнище, което според някои представители на Федералния резерв съответства практически на пълна заетост.

Въпреки това Фед все още остава търпелив, когато става въпрос за повишаване на лихвите. По време на последното заседание по паричната политика Федералната комисия за открития пазар (Federal Open Market Committee – FOMC) заяви, че ще е подходящо да бъде предприето затягане, "когато се види по-нататъшно подобрение на пазара на труда и достатъчна сигурност, че инфлацията ще достигне 2% в средносрочен план".

"Само защото сме отстранили думата "търпение" от отчета не означава, че ще бъдем нетърпеливи", каза тогава ръководителят на Фед Джанет Йелън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още