IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наредбите по Закона за туризма влизат за обществено обсъждане до дни

Единната система за туристическа информация ще работи от догодина, каза Николина Ангелкова

14:30 | 21.04.15 г.
Наредбите по Закона за туризма влизат за обществено обсъждане до дни

Неработещите и до момента наредби към Закона за туризма ще бъдат представени за обществено обсъждане до края на април. Това каза в Белоградчик министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в проявите, свързани с откриването на туристическия сезон в града.

Очакванията на Министерството на туризма са голяма част от подзаконовите нормативни актове да бъдат факт през май-юни, предаде БТА. Става въпрос за Наредбите за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване, за професионалната квалификация на екскурзоводите, планинските водачи.

Експерти на министерството работят и по въвеждането на единна система за туристическа информация и свързването на регистрите на хотелите с НАП и МВР. Вероятно през 2016 година тази система ще бъде въведена, а цялата софтуерна програма ще струва 1,2 милиона лева. Самото включване в системата ще е безплатно, необходимо е само хотелите да разполагат с подобна софтуерна програма, каза Ангелкова.

През юни ведомството ще приеме и Националната програма за реклама на туризма за 2016 г., за да може всеки ангажиран с туризъм да планира своите дейности.

Министърът на туризма участва днес в церемонията по откриване на туристическия сезон в Белоградчик и в дискусия на тема "Перспективите за развитите на Северозападна България в контекста на туристическото райониране".

При посещението си във Видин вчера Ангелкова отбеляза, че развитието на речния круизен туризъм е добра перспектива за развитието на региона. Работи се по изготвяне на индивидуален пакет за пристигащите круизни туристи, който да включва посещения на исторически и природни обекти във Видин и Белоградчик.

Какви други промени в Закона за туризма се подготвят вижте в интервюто на Investor.bg с министър Николина Ангелкова

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още