IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваньо Танов поема лично "Капитан Андреево"

По изчисления на превозвачи загубите им от забавени камиони на границата са по 150 евро на ден за тир

09:53 | 27.05.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Ваньо Танов поема лично "Капитан Андреево"

От днес директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов поема лично организацията на работа на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи БНР.

Решението е взето на среща на министрите на финансите и на транспорта Владислав Горанов и Ивайло Московски с превозвачи вчера. Срещата е била поискана заради големите опашки и бавната обработка на документите на преминаващите товарни автомобили през граничния пункт.

Според политиците проблемът не е в липсата на хора, а в липсата на организация и мотивация сред служителите на митницата. Проблеми имало и със самата инфраструктура на граничния пункт, които трябва да бъдат решени до няколко месеца. Водят се разговори и с турската страна за улесняване на работата на нашите митничари. 

Ваньо Танов поясни, че трайно решение на проблема се очаква след среща на високо равнище с турската страна следващия месец.

Очаква се днес Танов да отиде до ГКПП "Капитан Андреево", за да затегне на място организацията на митницата, предаде Нова телевизия.

Превозвачите изчисляват, че загубите им от забавени камиони на границата са по 150 евро на ден за всеки тир.

България носи цялата отговорност за стоките, които са влезли в страната и пътуват към Европа, защото сме входът на Европа, коментира вчера пред "Фокус" Ваньо Танов. Именно тези транзитни стоки водят до големите опашки по границата, смята той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още