IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat се готви за IPO

Има балон в технологичната индустрия, който ще се спука в някакъв момент, твърди Евън Шпигел

10:19 | 27.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Snapchat - услугата за съобщения, които изчезват след прочитане, Евън Шпигел заяви, че компанията планира първично публично предлагане, но не разкрива кога може да се случи то, предава AFP.

"Имаме нужда да се листнем на борсата, имаме план да го направим“, заяви Шпигел по време на Code Conference в Калифорния в отговор на въпрос дали е възможно компанията да планира IPO.

"Едно IPO е наистина важно“, допълва той.

През 2013 г. Snapchat отказа офертата на Facebook, която искаше да я придобие за 3 млрд. долара. По-рано тази година в медиите се появи информация, че китайският гигант в електронната търговия Alibaba инвестира 200 млн. долара в Snapchat, което оцени компанията от Лос Анджелис на 15 млрд. долара.

Шпигел призна плановете за IPO по време на разговор, в рамките на който се съгласи с идеята, че има балон в технологичната индустрия, който ще се спука в някакъв момент.

Snapchat набра популярност в САЩ, особено сред тинейджърите, след като се появи през септември 2011 г.

Миналата година мобилното приложение започна да предлага нова услуга – потребителите му в САЩ вече могат да изпращат пари до приятелите си чрез пускане на съобщения в платформата. Новата функция е резултат от първoто сътрудничество между Snapchat и Square, компания за мобилни разплащания, ръководена от съоснователя на Twitter Джак Дорси.

Плащанията през Snapchat се появиха в момент, в който компанията се опитва да увеличи възможностите за печелене на пари от популярното си приложение, известно с това, че получените съобщения изчезват скоро след като бъдат видени.

Snapchat се превърна в популярно средство за споделяне на видеоклипове и снимки. Близо 100 млн. души използват приложението всеки ден, твърди Шпигел. Snapchat започна да показва реклами в услугата си през миналата година.


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още