IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов изразил пред Доналд Туск надежда за приемливо за всички решения за Гърция

За България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение, заяви премиерът

16:02 | 07.07.15 г.
Борисов изразил пред Доналд Туск надежда за приемливо за всички решения за Гърция

За България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, съобщиха от правителствената пресслужба.

Късно снощи двамата обсъдиха развитието на ситуацията в Гърция след проведения референдум. Премиерът Борисов изрази надежда, че европейските срещи на високо равнище ще дадат нова възможност за намиране на решение, което да бъде приемливо както за страните от еврозоната, така и за всички държави-членки на ЕС.

Министър-председателят отбеляза, че Гърция е непосредствен съсед и близък партньор на България в ЕС и за нас е важно тя да постигне икономическа и финансова стабилност. Според Борисов е необходимо всички страни да проявят отговорност, реализъм и да не се всява излишно смут в европейските лидери.

Бойко Борисов е посочил още, че у нас са взети всички необходими мерки, за да има сигурност на банковия сектор, независимо от развоя на събитията в Гърция.

Туск е апелирал хората да не се поддават на спекулации по темата.

Министрите от Еврогрупата ще проведат извънредно заседание по-късно през деня, по-малко от 48 часа след като гръцките избиратели отхвърлиха спасителните условия, предложени от кредиторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още