IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият Veyron отива на търг

Моделът бе изложен в Женева заедно с финалната версия на Bugatti Veyron

16:56 | 27.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Първият Veyron. Снимка: RM Sothebys</em></p>

Първият Veyron. Снимка: RM Sothebys

Първият произведен Bugatti Veyron ще бъде предложен на търг на компанията RM Sothebys следващия месец, съобщава Motor Authority.

Според информацията автомобилът е в изключително състояние, като има изминати само 1229 километра. Освен това наскоро е получил пълно обслужване в сервиза на марката в Бевърли Хилс, САЩ.

Първият Veyron се задвижва от познатия 8,0-литров W16 двигател с четири турбини, генериращ 1001 к.с. Мощността се предава към четирите колела посредством 7-степенна автоматична кутия с два съединителя и позволява развиването на 407 км/час.

Първият Bugatti Veyron се счита за един от най-желаните екземпляри на модела, като според организаторите на търга ще бъде продаден за сума между 1,8 и 2,4 млн. долара.

Автомобилът със шаси 001/450 се появи за последно пред публика през март на автосалона в Женева, където бе изложен заедно с последната произведена бройка на Veyron, имаща шаси с номер 450/450.

Финалният екземпляр бе закупен още преди изложението. Според информация на Bloomberg за последния Veyron, който е от върховата версия с 1200 к.с., са платени 2,6 млн. долара.

Още за Bugatti Veyron вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още