IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nike и Apple сключиха споразумение с потребители по дело за фитнес гривна

Хората, завели делото, твърдят, че устройството не предоставя точна информация

13:59 | 28.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Nike и Apple се съгласиха да сключат споразумение по дело, заведено от потребители по повод работата на Nike+ FuelBand. Двете компании ще предложат частично възстановяване на средствата на хората, които са купили устройството за проследяване на фитнес параметри, пише Wall Street Journal.

Делото е заведено, защото се предполага, че двете компании заблуждават потребителите за точността на устройството, което се носи като ръчен часовник и се продава за около 149 долара.

Потребителите, които са купили фитнес тракера между 19 януари 2012 и 17 юни 2015 г., ще получат частично възстановяване на сумата от 15 долара или карта за подарък Nike на стойност 25 долара, сочи сайтът NikeFuelBandSettlement.com

Делото беше заведено през 2013 г., като ищците твърдят, че компаниите „са предоставили неверни или подвеждащи твърдения за способността на Nike+ FuelBand да проследява точно стъпките и калориите“.

И Nike, и Apple отричат обвиненията. Nike ще отговаря за плащанията по споразумението. Реджи Боргес, говорител на Nike, твърди, че компанията остава свързана с Nike+ FuelBand.

Apple отказва да коментира случая

Nike и Apple обединиха усилията си през 2006 г., за да разработят Nike+ iPod, първата серия от спортни и музикални продукти между двете компании. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е член на борда на директорите на Nike. FuelBand беше представена през 2012 г. и беше сред първите предложения на препълнения сега пазар за дигитални фитнес продукти.

През пролетта на 2014 г. Nike реши да се оттегли от разработката на хардуер за такива устройства, а ранните гривни FuelBand започнаха да се появяват на половин цена по магазините. Nike заяви, че е съкратила част от служителите на своето подразделение, разработващо гривните. В момента приложението Nike+ е сред включените в Apple Watch компоненти. Умният часовник беше пуснат в продажба по-рано тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още