IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Salesforce повишава годишните си прогнози

Компанията би пазарните очаквания за приходите и печалбата през второто тримесечие

10:44 | 21.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Salesforce&nbsp;</em></p>

Снимка: Salesforce 

Salesforce.com Inc, най-големият производител на онлайн инструменти за управление на продажбите, повиши прогнозите за годишните си резултати, след като отчете сериозен ръст на приходите през изминалото тримесечие, предава Bloomberg.

За второто фискално тримесечие на компанията (периодът между май и юли) приходите от продажби са се повишили с 24 на сто спрямо същия период на миналата година до 1,63 млрд. долара (1,46 млрд. евро), обяви конкурентът на германския SAP след края на борсовата сесия в Ню Йорк. Пазарът очакваше приходи в размер на 1,6 млрд. долара. 

Чистата нетна печалба по неамерикански счетоводни стандарти възлиза на 19 цента за акция, като леко надмина средностатистическите очаквания на анализаторите за 18 цента на акция.

Приходите от поделението за абонамент и поддръжка се увеличават с 23 на сто до 1,52 млрд. долара, докато в дивизията за професионални услуги ръстът е от 32 на сто до 113 мрлд. долара.

Като цяло Salesforce.com генерира позитивен паричен поток в размер на 304 млн. долара от оперативната си дейност, което представлява ръст от 24 на сто спрямо миналата година. 

Акциите на компанията поскъпнаха в следборсовата сесия с почти 3 на сто.

За текущото трето тримесечие на 2015 г. Salesforce.com очаква приходи в размер на 1,69-1,70 млрд. долара, което представлява ръст от 22-23 на сто на годишна база. Очаква се нетната печалба да е в диапазона 18 до 19 цента за акция. 

Вследствие на резултатите Salesforce увеличава целта си за цялата фискална година. Компанията очаква да реализира приходи в диапазона 6,3 – 6,6 млрд. долара.

През следващата година Salesforce.com, който е един от най-големите доставчици на облачен софтуер за бизнеса, се очаква да стане четвъртият по-големина софтуерен производител в света, след като в момента е на шесто място, прогнозира главният изпълнителен директор на компанията Марк Беньоф.

В дългосрочен план компанията възнамерява да генерира годишни приходи в размер на до 10 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още