IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първото летище за дрони ще бъде в Руанда

Летището е предназначено за безпилотни самолети, които пренасят спешни медицински консумативи за селските райони

17:48 | 08.10.15 г.
<p>
	<em>Визуализация към плановете за бъдещото летище</em><em>: Foster + Partners Website</em></p>

Визуализация към плановете за бъдещото летище: Foster + Partners Website

Руанда е на път да построи първото летище за дрони в света през следващата година. Тази седмица гражданската въздухоплавателна администрация на Руанда съобщи, че подготвя регулации за безпилотни летателни апарати, които трябва да бъдат представени пред кабинета на правителството. Официалните лица се надяват, че регулациите ще влязат в сила до 2016 г., когато трябва да се постави основата на пилотен проект за товарни дрони, съобщава Quartz.

Транспортът среща трудности в малката, без излаз на море страна в Източна Африка, известна като „страната на хилядите хълмове“. Това е една от причините, поради които архитектурната компания Foster + Partners през миналия месец представи планове за „летище за дрони“, състоящо се от три сгради и предназначено за безпилотни самолети, които пренасят спешни медицински консумативи за селските райони.

Засега са разкрити малко детайли за дроните освен това, че ще имат между 3 и 6 метра размах на крилете и ще могат да пренасят до 10 кг на разстояние от 100 км. Почти половината страна би трябвало да бъде достъпна за дрони, които ще пренасят и електроника, резервни части и други търговски стоки. Близо до летището ще има здравна клиника, център за производство на още дрони и пощенска служба. Ако проектът се окаже успешен, 40 други летища за дрони могат да бъдат изградени в цялата страна, а може би и на други места в региона, се посочва в предложението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още