IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата ще иска сваляне на имунитетите на Сидеров и Чуколов

Води се разследване за хулиганство и непристойни действия

16:03 | 10.10.15 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Прокуратурата ще иска сваляне на имунитетите на Сидеров и Чуколов

Подготвя се протокол за сваляне имунитета на депутатите от "Атака" Десислав Чуколов и Волен Сидеров. Това каза на брифинг в Съдебната палата Христо Динев – градски прокурор на СГС, предаде агенция „Фокус”.

Води се разследване за хулиганство и става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с особена дързост и цинизъм, съпроводени срещу орган на властта, поясни говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Според нея до настоящия момент са разпитани 15 свидетели, чиито показания сочат, че двете основните деяния са свързани с блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина.  

"В процеса на осъществяване на полицейската дейности ми беше докладвано, че Десислав Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор", заяви по време на брифинга в Софийски градски съд старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР. „Има заявен ударен колега от МВР. Експертизата е добавена към досъдебното производство. Предстои да се извършат процесуално следствени действия“, каза още той.

Припомняме, че в петък, около 22:30 часа, на телефон 112 е бил получен сигнал, че депутати от парламентарно представената политическа сила във видимо нетрезво състояние се държат грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари на улицата.  

На място незабавно са били насочени полицейски екипи, а пред пристигналите полицаи депутатите твърдели, че в магазинчето се продават цигари без бандерол и наркотични вещества. 

По-късно служители от икономическа полиция са извършили проверка на търговския обект, като нерегламентирани стоки и незаконни вещества не са били открити, пише в съобщението на МВР.  Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата. 

От партия "Атака" разпространиха до медиите своя версия за инцидента с лидера им Сидеров. Според нея  Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов са били блъскани и заплашвани от полицаи в центъра на столицата. Самият Сидеров е искал да вземе "мерки срещу продажбата на безакцизни цигари в магазин тип „клекшоп”. По-рано случайно срещнат мъж е помолил председателя на "Атака" да направи това, като му е подал кутия цигари без бандерол, която е купил от въпросния търговски обект. По думите му на това място се продавали и наркотици.

Припомняме, че това далеч не е първият скандал с участието на депутата. Сидеров е подсъдим за хулиганство, след като в началото на 2014 г. вдигна скандал на служителка към френското посолство, а след това удари служител на Гранична полиция на летище "Варна". Той е с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Делото все още тече на първа инстанция след цяла година забавяне по процедурни причини.

По-рано, през 2011 г. малко преди тогавашните президентски избори, Сидеров и негови съпартийци участваха в побой пред джамията Баня Баши в София. Тогава прокуратурата образува разследване срещу "неизвестен извършител", което до момента не е дало резултат.  

Още по темата - в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Този *** човек Сидеров трябва да бъде озаптен най-сетне.Не е проблем след като всички знаят, че е наркоман, но щом не го правят, значи Сидеров е използван от някой, който го пази. Жалко малко злобно наркоманче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 2
data
преди 8 години
белото не прощава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 6
kane
преди 8 години
който говори с/у големия брат му се намира цаката рано или късно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 4
pepince
преди 8 години
Болен Лидеров е олекнал от всякъде и само имунитета му е останал, време му е, я на топло, я на студено :) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 8
Спящият бик
преди 8 години
Жалка Путюва марионетка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
Jorkata
преди 8 години
Крайно време е тоя *** да олекне с депутатския си имунитет, а после да го приберат на топло някъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
0pk
преди 8 години
Пфф, като наближат избори и почват да мажат непослушните по медиите. Само им вдигате рейтинга така :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 3
abdul
преди 8 години
Тази, както и другите изцепки на волен, са добре режисирани провокации на НЕлуд човек, към службите за сигурност.Опитва да покаже до къде може да стигне наглостта и безумието на човек, зад който има няколко десетки хиляди избиратели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още