IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony дава възможност за играене на игри на PS4 на компютър

Това се случва чрез ново приложение за дистанционно управление на конзолата

16:25 | 27.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Независимият разработчик Twisted не е очаквал подобна обратна връзка. След като обявява своето неофициално приложение за дистанционно управление на PlayStation 4 за персонален компютър, стотици хора пишат статии за предстоящата премиера. Както изглежда, Sony е разбрала за това, след като компанията обяви, че разработва приложения за Mac и персонални компютри за дистанционна игра на PlayStation 4, пише TechCrunch.

Това не е непозната територия за Sony, тъй като в момента потребителите могат да стриймват игрите си към PlayStation Vita и част от телефоните на Sony. Освен това могат да купят PlayStation TV, на който да предават игрите от PS4 до други телевизори.

Но какво ако имате само един телевизор, но все още искате да играете „Destiny” на настолния си компютър, докато децата гледат телевизия?

Шухей Йошина от Sony Computer Entertainment написа в Twitter, че приложението ще се появи съвсем скоро.

„Ако имате Xbox One, Microsoft наскоро позволи дистанционото играете от персонален компютър. Но трябва да имате Windows 10, което е жалко за потребителите на Mac. Но ако имате правилните настройки, можете да играете игри на Xbox One при 60 кадъра в секунда на екран с резолюция 1080p.

Както винаги, качеството на изображението зависи от стабилността на вашата локална мрежа.

Когато става дума за дистанционно играене на PS4, днешните новини означават още, че Sony ще подобри поддръжката на джойстиковете за персонални компютри и Mac. Устройствата използват bluetooth и USB, което означава, че могат да работят с персонален компютър.

Но освен това имат тъчпад, който ще е по-труден за поддръжка. Официалните драйвъри за OS X и Windows ще бъдат пуснати през следващите месеци.  

Още технологични новини вижте във видеоматериала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още