IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс ще продължи с обратното изкупуване на акции и през 2016 г.

Пътният холдинг очаква ръст на приходите от 40-50%, коментира изпълнителният директор Мирослав Манолов

21:37 | 12.02.16 г.
<p style="text-align: justify;">
	Изпълнителният директор на пътния холдинг Мирослав Манолов. <em>Снимка Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Изпълнителният директор на пътния холдинг Мирослав Манолов. Снимка Bloomberg TV Bulgaria

Трейс Груп Холд АД ще продължи с обратното изкупуване на акции и през тази година. Това коментира изпълнителният директор на пътния холдинг Мирослав Манолов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира, че дружеството, част от водещия индекс SOFIX, изпраща „изключително успешна 2015 г.“, в която е отчетен 80% ръст на печалбата, а приходите от продажби възлизат на 240 млн. лв.

За годината Трейс очаква ръст на приходите от 40-50%, тъй като предстои завършване на ключови проекти.

Компанията ще участва и в предстоящите търгове за довършване на софийското метро. През годините Трейс се специализира именно в тази сфера от строителния бизнес, обясни Манолов.

По думите му процесът на обратно изкупуване на собствени акции ще продължи и през тази година, като срокът, който изтича след два месеца, ще бъде удължен. Към настоящия момент Трейс е изкупил близо 60 хил. свои акции.

Излизането на външни пазари е сред приоритетите на компанията. Манолов посочи Сърбия като сериозно предизвикателство. В България компанията инвестира в по-слабо развити райони като Смолян, Плевен и Монтана.

Днес акциите на Трейс поскъпнаха с 0,64% до 5,938 лв. и 143,7 млн. лв. пазарна капитализация. От началото на годината ценовият ръст е 4%.

Цялото интервю гледайте тук

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още